KATEGORIJE

PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

Kompanija Panasonic predstavila je revolucionarnu tehnologiju Full HD 3D

Napisao prota, 2009-09-11 13:09:29 u Opšte vesti

Pomoću tehnoloških dostignuća u prenosu protoka i čuvanju podataka, potrošač 3D zabave je u stanju da pruži istinsku HD silku. Uz korišćenje posebnih aktivnih naočara sa preklopom koje rade u sinhronizaciji sa kućnim bioskopom plazma HD televizorom, gledalac je u stanju da iskusi 3D slike  koje su formirane s dva puta više informacija nego regularne Full HD slike.

 

Plazma je trenutno najbolja televizijska tehnologija koja je u stanju da priušti iskustvo Full HD 3D zahvaljujući svojoj sposobnosti da se osvežava pri brzini koja omogućuje prikaz više slika, a da pri tom ne bude izgubljena rezolucija. Performanse panela Panasonic plazma čije samoosvetljenje omogućuje izvrstan video odgovor, izrađena je do savršenstva tokom razvoja samog 3D sistema vodjenja koji prikazuje i leve i desne slike zajedno kao slike Full HD bez degradacije rezolucije.

 

Koristeći tehnologiju optičkog diska koju je kompanija Panasonic razvijala godinama i tehnologiju autorstva koju je razvila laboratorija Panasonic Hollywood Laboratory (PHL), moguće je snimiti 3D slike – koje se sastoje od slika 1080p Full HD i sa leve i sa desne strane – na jedan jedini, standardni Blu-ray disk. Kompanija Panasonic je takođe razvila tehnologiju dekodiranja i plejbeka levih i desnih slikovnih podataka Full HD snimljenih na Blu-Ray disku u realnom vremenu.  

 

Tehnološko rešenje koje je objedinjeno u sistemu kućnog bioskopa Panasonic Full HD 3D plazma eliminiše probleme na koja su 3D rešenja ranije nailazila. Među tim problemima su bili: degradacija kvaliteta slike (prouzrokovana kombinovanjem količine informacija koje su neophodne da bi dve slike bile stopljene u jednu), reducirano svetlo, i potreba za specijalnim materijalom za kodiranje line-by-line (koji eliminiše mogućnost kombinovanja 2D i 3D materijala na jednom disku).

 

Kompanija Panasonic je takodje razvila usluge i profesionalne proizvode koji mogu biti korišćeni za proizvodnju 3D sadržaja. Dok su proizvođači 3D sadržaja ranije morali ručno da prave 2D produkcijski sistem  fizički spajajujući mnogobrojne 2D produkcijske sprave, kompanija Panasonic trenutno razvija profesionalni produkcijski sistem Full HD 3D. Sistem se sastoji od profesionalne kamere za snimanje sa istovetnim sočivima P2 i 3D kompatibilnog HD plazma ekrana. Kamera za snimanje sa istovetnim sočivima P2 omogućuje snimanje prirodnih i živih 3D slika visokog kvaliteta.

 

3D mastering usluge dostupne su u laboratoriji Panasonic Hollywood Laboratories i u integrisanom centru Panasonic Hollywood Laboratories Advanced Authoring Centru. Zato je Panasonic prva kompanija koja je ponudila proizvode i usluge u celokupnom 3D nizu signala. Profesionalna oprema iz kompanije Panasonic može biti korišćena i za snimanje sadržaja mastering Full HD 3D. Proizvodi namenjeni potrošačima iz kompanije Panasonic kao što su Blu-ray Disc plejeri i plazma televizori omogućiće emitiovanje visokog kvaliteta i prikazivanje 3D materijala.

 

Tehnologije i ekpertiza dobijeni nakon upotrebe u postprodukciji omogućile su kompaniji Panasonic da i dalje razvija 3D performanse visokog kvaliteta prilikom gledanja plazma tehnologije koje će pomoći proizvodjačima 3D sadržaja da brzo i lagano procene kvalitet slike 3D sadržaja. „Naše tehnološko rešenje prevazilazi konvencionalnu 3D tehnologiju koja je trenutno dostupna i kompanija Panasonic je potpuno predana da je što je moguće pre učini dostupnom za potrošače”, Fabien Roth, stariji marketing menadžer iz sektora za proizvodnju televizora kompanije Panasonic. „Tehnologija Panasonic Full HD 3D će pružiti istinski bogato iskustvo. Ljudi više neće gledati filmove; oni će u potpunosti doživeti realnost holivudskog filma”.

 

Posetioci sajma su mogli u potpunosti da se uvere u potencijal iskustva Full HD 3D kompanije Panasonic pregledavši Panasonic 3D materijal koji oduzima dah, kao i trailer novog filma Džejmsa Kemerona AVATAR.