PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

Novi Fujitsu proizvodi predstavljeni na IFA 2009

Napisao prota, 2009-09-10 14:41:19 u Novosti

Na najvećem evropskom sajmu potrošačke elektronike i kućnih uređaja, “IFA 2009“, koji je održan početkom septembra u Berlinu, kompanija Fujitsu je prezentovala nekoliko veoma zanimljivih novih proizvoda.

 

Pod motom "stvoreni za vas" ("made4you"), Fujitsu je prezentovao svoje novitete na sajmu potrošačke elektronike IFA 2009 koji je početkom septembra održan u Berlinu. Dva nova proizvoda doživeće premijeru u Berlinu: CELVIN® NAS server, mrežni server za multimedijalnu zabavu na svim tipovima platformi i LIFEBOOK T4310, prvi Fujitsu-ov prenosivi računar sa funkcijama višestrukog dodira. Pored toga, vodeći dobavljač IT infrastrukture ima još dva nova aduta: Celsius Ultra – najbrži PC računar sa vazdušnim hlađenjem namenjen igračkoj populaciji, i „AMILO Xi3670” prenosivi računar. AMILO Xi3670 nudi mnoge opcije za zabavu specijalnim dodacima poput "Air Command" upravljačkog sistema daljinske kontrole "Fujitsu EE", koji kombinuje kontrolne funkcije Wii konzole i funkcije Air Mouse sistema.

 

“PC računari prezentovani na IFA sajmu dolaze iz naših razvojnih laboratorija u Augsburgu”, objasnio je Rajat Kakar, potpredsednik Grupacije za klijentske proizvode u kompaniji Fujitsu Technology Solutions. „Cilj nam je da korisnicima ponudimo najbolje moguće proizvode; pod time podrazumevam da poseduju vrhunsku tehnologiju, visok kvalitet funkcija i inovativan dizajn, a iznad svega da zadovolje individaulne zahteve kupaca, da budu, baš kao što i naš moto sugeriše – ‘stvoreni za vas’.”

 

“Green” koncept i performanse! Monitori sa vrhunskom slikom

 

Sa svojim „0-Watt” monitorima i „0-Watt-PC“ računarima, Fujitsu je lider u „Green IT” svetu. Ekološki podobni „0-Watt PC” modeli „proGREEN“ familije ne troše električnu energiju u stanju mirovanja. Kada se uređaji ne koriste nema ni rasipanja energije, što konačno doprinosti zaštiti životne sredine.

 

Na IFA sajmu, Fujitsu takođe predstavlja monitore koji reprodukuju vrhunsku sliku, a jedva da troše energiju. Zasnovani na IPS tehnologiji panela (za unapređenje ugla vidljivosti LCD ekrana – molekuli tečnog kristala pobuđuju se iz iste ravni) ovi ekrani garantuju optimalan kvalitet slike i briljantne boje na preko 2,3 miliona piksela, što ih čini pogodnim i za profesionalnu obradu slika i videa, gledanje filmova HD kvaliteta, igre ili druge primene. Zahvaljujući IPS tehnologiji i ultra-širokom uglu gledanja, bez obzira na perspektivu vidi se savršena slika. Ovi monitori takođe mogu da se povežu na različite „emitere” slika visoke rezolucije, poput desktop PC ili prenosivih računara, kao i na digitalne set-top kutije, najnovije igračke konzole ili foto i video opremu.

 

Ultimativna zabava u igri!

 

Igračka populacija neće biti ravnodušna pred Fujitsu „Celsius Ultra” modelom, najbržim igračkim PC računarom sa vazdušnim hlađenjem. Baziran je na uspešnoj CELSIUS seriji radnih stanica, takođe u razvojnim laboratorijama u Augsburgu. Fujitsu je u obzir uzeo i specifične igračke zahteve, poput jednostavne nadogradnje i zaštite investicije kupaca. Nova „top-mašina“ koristi samo vrhunske komponente, poput Intel® Core™ i7 975 Extreme Edition platforme, FTS matične ploče D2778-x, 12 GB DDR3 RAM 1333 MHZ kvalitetan monitor za maksimalne performanse, kao i dve Creative Titanium X-Fi zvučne karte i EVGA GeForce 295 GTX grafičke karte.

Drugi novi proizvod je AMILO Xi3670 prenosivi računar, u crno-crvenom kućištu; nudi pregršt multimedijalnih funkcija za igračke mogućnosti. Pored NVIDIA GeForce GT130M grafičkog procesora ovaj računar poseduje HDMI interfejs za povezivanje sa monitorom ili TV aparatom, ekran 16:9 formata i visoke rezolucije, integrisan „Blu-ray” disk kao i veb-kameru (1.3 megapiksela). AMILO Xi3670 kombinuje funkcije „Wii Control Panel” i „Air Mouse” konzola, što garantuje sate zabave u igri uz specijalne dodatne uređaje kao što je Fujitsu-ov „Air Command.” Igrački miš, „Mouse GL 5600“ i „HS P2000 Vibra“ slušalice dizajnirani u istom stilu upotpunjuju ovu ponudu.

Delikatan dodir: prvi Fujitsu prenosivi računari sa funkcijama "multiple touch"

 

Na IFA sajmu Fujitsu prezentuje prve prenosive računare sa „multiple touch” funkcijama: LIFEBOOK T4410 i T4310. Oni omogućavaju intuitivan unos podataka rukom, multifunkcijskom olovkom ili preko prepoznavača rukopisa. Ekran koji se rotira pretvara prenosivi PC u fleksibilan tablični računar. Vrhunska Intel® tehnologija omogućava visoke performanse ovog računara. LED ekran i senzor za ambijentalno svetlo sa automatskim podešavanjem osvetljenja ekrana održavaju dobar kontrast i bolju čitljivost na otvorenom prostoru. Pored toga, ovi računari su zaista lako prenosivi pošto teže tek dva kilograma. Integrisane 3G/UMTS, WLAN i Bluetooth tehnologije obezbeđuju optimalnu bežičnu povezivost. Opcione bezbednosne funkcije, poput prepoznavača otiska prstiju, štite sistem od neautorizovanog korišćenja – bilo u kancelariji ili na putu.

Muzika i video „striming” – sve bez računara

 

Na IFA 2009 sajmu Fujitsu prvi put predstavlja CELVIN liniju proizvoda – dva mrežna servera visokih performansi za kućne korisnike i male kompanije. CELVIN® NAS Server Q600 i CELVIN® NAS Server Q700 centralizuju domaćinstvo, i podatke čine dostupnim svim uređajima, bez obzira na kojoj su platformi –Windows, Mac ili UNIX. Konzumenti video-igara pozdraviće ovaj novitet pošto čak i igračke konzole poput „X-Box 360” ili „Sony PS 3” mogu da učitavaju video preko CELVIN NAS servera. Uređaji takođe mogu da se koriste kao server za bekap, štampu ili dokumente. Fujitsu nudi i specijalan koncept kreiranja rezervnih kopija podataka sa mnogim opcijama podešavanja.

Stilizovan mini PC

 

Još jedan novitet na IFA sajmu je ESPRIMO Q1500, novi mini PC neuobičajenog dizajna. Ovaj mali ali snažan PC ima sve vrhunske funkcije u atraktivnom kućištu. Opremljen Intel® Centrino Mobile tehnologijom, kao i brojnim multimedijalnim funkcijama, ispunjava sve zahteve desktop PC računara i idealan je za kućnu zabavu. Bilo da se koristi za krstarenje Internetom, slušanje muzike ili gledanje HD videa, ESPRIMO Q1500 je pogodan i za razne kancelarijske primene. Povrh toga, troši malo energije i tih je.

Više informacija na: http://ts.fujitsu.com