KATEGORIJE

PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

Kako se adaptirati na krizne uslove

Napisao nele, 2021-03-10 00:24:50 u Novosti

Dobro organizovane i digitalizovane kompanije najbolje su se i najbrže adaptirale na nove, „kovid uslove” rada


Sagovornik: Zoran Došlić, izvršni direktor kompanije Coming Computer Engineering

 

 

 

 


Vanredno stanje izazvano korona virusom je preko noći promenilo način poslovanja u Srbiji. Za koje kompanije biste rekli da su se brzo adaptirale?


Nakon punih jedanaest meseci rada u „kovid uslovima”, pokazalo se i dokazalo da su se dobro organizovane i digitalizovane kompanije najbolje i najbrže adaptirale na nove uslove.

 

Zanimljivo je da su deklarativno svi godinama veličali digitalizaciju i pisali o digitalnoj transformaciji, a u praksi često bili na pola puta ili na samom početku. U martu prošle godine, odjednom nismo mogli u kancelarije i shvatili smo da je za rad od kuće neophodna potpuna digitalna transformacija svih procesa. S druge strane, internet prodaja je u vreme zatvaranja trgovina i pijaca spasla digitalizovane preduzetnike i poljoprivrednike.

 

 

Za koje je osnovne sisteme jednog preduzeća neophodna digitalizacija kako bi se procesi uvek nesmetano odvijali?


Iskustvo naših korisnika kaže da je neophodno implementirati i napredno koristiti ERP (softver za upravljanje poslovnim procesima i koordinaciju resursa), da je vrlo važno imati bazu kupaca/korisnika i sistem za koordi naciju podrške – CRM i, možda na prvom mestu, dokumente u elektronskoj formi s mogućnošću za odobravanje, pretraživanje i elektronsko potpisivanje – DMS. Kompanije koje su implementirale i, što je veoma važno, stekle kulturu korišćenja CRM u prilici su da oštricu prodaje preusmere ka digitalnim kanalima, koji su se pokazali kao neuporedivo jeftinije rešenje u vreme pandemije. Oni koji koriste Document Management System bili su u lagodnijoj poziciji, zato što je po prijemu dokumenta (bilo od poštara ili elektronski) njihov kompletan dalji tok kroz organizaciju tekao digitalno.

 

 

Koje su prednosti i mane upotrebe Cloud tehnologije za digitalnu transformaciju poslovnih procesa?


Cloud je tehnološko dostignuće koje omogućava povoljniji ekonomski model za sva IT rešenja koja koristimo u procesu digitalne transformacije poslovanja. Pomoću Cloud tehnologije, i kompanije koje nisu u prilici da investiraju mogu sebi da priušte savremena softverska rešenja, zato što ih plaćaju mesečno. Na primer, većina organizacija nema finansijski kapacitet za implementaciju savremenih cyber security rešenja koja bi zadovoljila osnovne potrebe. Uz Cloud tehnologiju ta briga prelazi na stranu provajdera, koji razumljivim ugovorom garantuje za podatke i kontinuitet procesa.

 

 

Koje usluge Coming cloud može da ponudi korisnicima u procesu digitalnih transformacija?


Pandemija je prouzrokovala prelazak na rad od kuće, a rad od kuće povećanu tražnju za poslovnim aplikacijama koje čine osnovu za digitalnu transformaciju. „Coming Computer Engineering” klijentima obezbeđuje ERP, DMS, CRM i BI u formi Cloud usluga. Svojim korisnicima pružamo konsalting za optimalnu digitalizaciju, počevši od faze planiranja. Zajedno radimo na analizama isplativosti (ROI) i zajedno računamo kompletnu cenu (TCO). Iskreno se nadamo da korišćenjem savremene tehnologije (Cloud) i svojim znanjem uspevamo da doprinesemo napretku i adaptaciji na krizne uslove različitih segmenata našeg društva i ekonomije.