KATEGORIJE

PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

Predstavljena nova generacija aparata bez ogledala - Nikon Z 7II i Nikon Z 6II

Napisao nele, 2020-10-14 21:52:23 u Novosti

Nikon je predstavio Z 7II i Z 6II – verzije nove generacije vodećih fotoaparata bez ogledala, Z 7 i Z 6.

 

Fotoaparati punog formata Z 7II i Z 6II su dizajnirani u skladu sa ultraširokim Z bajonetom i asortimanom NIKKOR Z objektiva koji stalno raste. Oba modela imaju sledeće prednosti: dva EXPEED 6 sistema za obradu slike, brže i veće bafere koji podržavaju brzo kontinualno fotografisanje i dva slota za kartice koji podržavaju UHS-II SD i XQD ili CFexpress kartice. Fotoaparati imaju i mogućnosti snimanja video zapisa rezolucije 4K/60p. Uz njih možete da koristite novi opcionalni vertikalni rukohvat sa nosačem baterija – MB-N11 – koje podržava vertikalno fotografisanje, kao i novi bežični daljinski kontroler WR-R11b.

 

 

 

 

 

NIKON Z 7II


Z 7II je sledeća etapa u nagrađivanoj seriji fotoaparata Z 7 i odlikuje se vrhunskim performansama pronalaženja subjekta, visokom rezolucijom i pouzdanošću u robusnom telu. Sa većim dinamičkim opsegom i boljim rezultatima u celom širokom opsegu ISO osetljivosti, performanse procesora i kapacitet bafera omogućavaju brzine fotografisanja do 10 fps. Fotografi sada mogu jednim rafalom da naprave do 200 JPEG slika pune rezolucije ili 77 12-bitnih nekomprimovanih RAW slika.

 

Poboljšane mogućnosti autofokusa fotoaparata Z 7II pružaju podršku za široku oblast AF za ljude i životinje, AF za praćenje subjekta koji funkcioniše slično 3D praćenju i poboljšan AF u uslovima slabog osvetljenja. Osim toga, elektronsko tražilo od 3.690.000 tačaka pruža prirodniji prikaz, sa velikom učestalošću osvežavanja koja smanjuje zatamnjenje.

 

Fotoaparat je pogodan za napredne i profesionalne fotografe koji zahtevaju neprevaziđen prikaz detalja subjekta. To može da bude fotograf portreta koji snima velikom brzinom da bi zabeležio teksture kože, kose, odeće i šminke ili pejzažni fotograf kom je neophodna izdržljiva i lagana oprema za putovanja u nepovoljna okruženja i snimanje prizora prirode.

 

 

 

 

 

NIKON Z 6II


Z 6II se nadovezuje na uspeh modela Z 6. Pruža robusnost i jednostavnost korišćenja, mogućnost pravljenja profesionalnih kinematografskih video zapisa i moćne performanse prilikom beleženja statičnih trenutaka. Otpornost fotoaparata na prašinu i kapanje vode podržava kontinualno fotografisanje u teškim uslovima, dok nova mogućnost okretanja prstena za fokusiranje u suprotnom smeru pruža korisnicima mogućnost ručnog fokusiranja u smeru na koji su navikli.

 

Što se tiče mogućnosti snimanja video zapisa, fotoaparat podržava 4K UHD i Full HD izlaz u FX i DX formatima filma. S druge strane, pri snimanju u HLG formatu on čuva više detalja, dinamički opseg i kontrast, pa su potrebe za naknadnom obradom minimalne. Poboljšana AF detekcija očiju i AF detekcija životinja omogućava bolje fokusiranje subjekata tokom snimanja video zapisa.

 

Ove mogućnosti autofokusa podržavaju i snimanje vrhunskih fotografija, uz poboljšanu brzinu i snagu fotoaparata. Z 6II podržava brzinu kontinualnog fotografisanje od 14 fps i veći maksimalan broj snimaka pri kontinualnom fotografisanju – 200 JPEG slika ili 124 12-bitnih nekomprimovanih RAW slika u jednom rafalu.

 

Z 6II je pogodan za korisnike koji osim statičnih slika žele da snimaju i kinematografske video zapise pomoću kompaktnog sistema. To je fotoaparat za izradu profesionalnih video zapisa ili, primera radi, svadbenih fotografija, za koje su presudne manevarske sposobnosti, fleksibilnost i beskompromisan kvalitet izlaza.

 

 

 

 

 

Nikonov sistem sa Z bajonetom

 

Nikonov sistem sa Z bajonetom na oba fotoaparata omogućava prodiranje svetlosti do celog senzora, uključujući ekstremne uglove. Kada se kombinuju sa sve širom paletom NIKKOR Z objektiva – ili više od 300 kompatibilnih NIKKOR objektiva sa F bajonetom preko FTZ bajonet adaptera – oni podižu neprevaziđenu optiku i inovativnost kompanije Nikon na novi nivo.

 

 

Dodatna oprema


Vertikalni rukohvat sa nosačem baterija MB-N11 ima dugme okidača i kontrole za vertikalno fotografisanje. Na njemu se nalazi i USB-C port koji omogućava punjenje dve baterije zaredom kada nije povezano sa fotoaparatom.

 

Bežični daljinski kontroler WR-R11b omogućava bežičnu kontrolu nad okidanjem fotoaparata i može da sinhronizuje okidanje više fotoaparata povezanih sa glavnim fotoaparatom. Daljinski primopredajnik WR-R11b je kompatibilan sa određenim fotoaparatima kompanije Nikon, a može da se koristi i za kontrolu spoljašnjih bliceva – kao što je SB-5000 Speedlight – u konfiguracijama naprednog bežičnog osvetljavanja. WR-R11b je kompatibilan i sa modelom WR-1, profesionalnim daljinskim kontrolerom sa mogućnostima velikog dometa.

 

 

 

 

Posvetite se detaljima - Z 7II


-      Veći kapacitet, više detalja: Široki Z bajonet je uparen sa velikim senzorom punog formata od 45,7 MP i dva EXPEED procesora. Možete da uživate u većem dinamičkom opsegu i jasnijim rezultatima u celom širokom opsegu ISO osetljivosti. Snimajte video zapise pri rezolucijama do 4K/60p.

-      Maksimalna brzina i pouzdanost: Dva slota za kartice vam omogućavaju da koristite UHS-II SD kartice u jednom slotu i XQD ili izuzetno brze CFexpress kartice u drugom. Prilagodite se svakom procesu rada.

-      Ultraširoki AF izuzetne oštrine: fokusirajte sa apsolutnom stabilnošću. Fotoaparat se vraća na izabranu tačku fokusa prilikom buđenja iz režima pripravnosti. Merenje ekspozicije do -4 EV je dostupno kada se fotografiše objektivom od f/2 (ili više).

-      Fotografišite brže i duže – u tišini: Brzine fotografisanja do 10 fps pružaju neizmernu fleksibilnost, dok vam dublji bafer omogućava snimanje bez ometanja.

-      Tražilo na visini zadatka: Elektronsko tražilo visoke definicije sa 3.690.000 tačaka odlikuje velika učestalost osvežavanja koja znatno smanjuje zatamnjenje, čak i pri fotografisanju velikom brzinom.

-      Prikazi koji se prilagođavaju vama: Prilagodljivi prikazi informacija vam omogućavaju da brzo prilagođavate podešavanja, a možete i sasvim da onemogućite prikaz informacija prilikom snimanja statičnih slika. Elektronsko tražilo se automatski isključuje ako okrenete monitor radi snimanja u živom prikazu slike.

-      Malo je reći „izdržljiv”: Potpuno zaptiveni Z 7II ne zazire od nepristupačnih terena, oštrih vremenskih uslova ni mašina za izmaglicu na setu.

-      SnapBridge: Nikonova aplikacija SnapBridge koja se neprekidno razvija vam sada omogućava da ažurirate firmver fotoaparata putem pametnog uređaja.

 

 

Budite smeli u svojoj kreativnosti. Z 6II


-      Iskažite svoju kreativnost u svim uslovima osvetljenja: Široki Z bajonet i veliki senzor punog formata od 24,5 MP omogućavaju jasne, detaljne slike u celom izuzetno širokom ISO opsegu. AF niskog osvetljenja sada funkcioniše do -6 EV sa objektivom od f/2 (ili više).

-      Neuporedivo brže: Snimajte statične slike u punoj rezoluciji brzinom i do 14 fps sa punim AF/AE. Jednim rafalom napravite do 200 JPEG slika ili 124 12-bitnih nekomprimovanih RAW slika.

-      Dvostruki EXPEED: Dva procesora udvostručuju snagu koja vam je na raspolaganju za sve – od AF performansi do kapaciteta bafera. Performanse su besprekorne, bilo da snimate filmove ili pravite statične slike.

-      Dva slota za kartice: Prilagodite se svakom procesu rada. Možete da koristite UHS-II SD kartice u jednom slotu i XQD kartice ili najnovije izuzetno brze CFexpress kartice u drugom.

-      Nenadmašne multimedijalne performanse: Snimajte oštrije, jasnije segmente filma sa širim dinamičkim opsegom. Tokom snimanja filma su dostupne AF detekcija očiju i AF detekcija životinja, pa segment filma možete da zabeležite kako god poželite.

-      Čvrsta izrada: Zahvaljujući izuzetno čvrstom, a laganom kućištu od legure magnezijuma, ovaj fotoaparat se lako nosi i dovoljno je izdržljiv da biste mogli da ga koristite na svakom mestu. U potpunosti je zaštićen od prašine, prljavštine i vlage.

-      NIKKOR Z: Uživajte u kinematografskoj dubinskoj oštrini koju možete da postignete uz širok izbor kompaktnih NIKKOR Z objektiva sa brzim fokusom.

-      Raznovrsnost Z sistema: Spoljašnje Speedlight bliceve možete da se koristite čak i kada fotografišete pri velikom broju slika u sekundi – i do 14 fps. FTZ bajonet adapter obezbeđuje kompatibilnost sa više od 300 NIKKOR objektiva sa F bajonetom.

-      SnapBridge: Nikonova aplikacija SnapBridge vam sada omogućava da ažurirate firmver fotoaparata putem pametnog uređaja.

 

 

Dodatne informacije o nagrađivanim proizvodima kompanije Nikon naći ćete na adresi www.europe-nikon.com