KATEGORIJE

PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

Veritas Technologies proglašen je liderom u domenu rešenja za bekapovanje i oporavak podataka

Napisao nele, 2020-08-16 22:56:02 u Novosti

Veritas Technologies, globalni lider u zaštiti i dostupnosti podataka, danas je najavio da je kompanija pozicionirana kao lider u Gartnerovom magičnom kvadrantu za 2020. godinu u domenu rešenja za bekapovanje i oporavak podataka – 15. put uzastopno. Gartnerovi kriterijumi procene za dobavljače obuhvataju potpunost vizije i sposobnost za izvršavanje. Veritas smatra da je ova kombinacija kritična, s obzirom na to da se preduzeća trude da standardizuju alate koji im daju jedinstveno rešenje za upravljanje zaštitom podataka širom ubrzano rastućih i sve diversifikovanijih okruženja za skladištenje podataka.

 

“2020 je godina ogromnih transformacija za mnoge Veritasove klijente, jer reaguju na izazove globalne pandemije. Svakog dana razgovaram sa liderima koji daju prioritet  usvajanju hibridnog oblaka, operativnoj izdržljivosti i upravljanju troškovima. Međutim, ti prioriteti vrše pritisak na modele za upravljanje podacima, zaštitu podataka i održavanje usaglašenosti, posebno u ovim nesigurnim vremenima“, rekao je Greg Hughes, izvršni direktor u kompaniji Veritas. “Da bismo odgovorili, preduzećima je danas potrebna moderna, objedinjena platforma za zaštitu podataka koja podržava nove tehnologije, kao i tradicionalna radna opterećenja sa skaliranjem.”

 

 

 

 

Veritas smatra da ovo priznanje od strane Gartnera dalje demonstrira kako kompanija omogućava preduzećima da steknu kontrolu nad svojim podacima, pomažući im da upravljaju rastom, smanje uticaj rensomvera, i dokažu usklađenost u okruženjima lokalnih skladišta podataka i onih u “oblaku”.

 

 

Standardizacijom na jednu platformu za zaštitu podataka sa najširem podrškom za različita radna opterećenja u industriji, korisnici mogu da:

 

 

Ojačaju otpornost na zlonamerne pretnje, posebno na rensomvere, zahvaljujući:


-    Veritasovom modernom korisničkom interfejsu zasnovanom na na vebu, koji ovlašćenim korisnicima omogućava kontrolu pristupa baziranu na ulogama;

 

-    pojednostavljenom oporavku od katastrofa radi brzog obnavljanja podataka i aplikacija posle napada;

 

-    doslednoj zaštiti od kraja do kraja podataka koji se dugo čuvaju – kompletno sa klasifikacijom i globalnom deduplikacijom (brisanjem duplikata);

 

 

Povećaju operativnu jednostavnost uz najskalabilniju platformu industrije, zahvaljujući:


-    Veritasovom pristupu “API na prvom mestu” koji omogućava automatizaciju i integraciju zaštite podataka;

arhitekturi za VMware koja se ne bazira na agentu, pomoću koje može da se skalira na stotine hiljada virtuelnih mašina;

bekapovanju, orkestraciji, katalogiziranju i replikaciji pomoću nativnih tehnologija izrade snimka;

 

 

Obezbede glatak oporavak širom hibridnih i multi-cloud okruženja, zahvaljujući:


-    zaštiti podataka koja je nativna s tehnologijom informatičkog oblaka i s konzistencijom aplikacija;

automatizaciji oporavka od katastrofa na oblak i u oblaku;

 

-    značajnim uštedama u troškovima i resursima i do 90% manjem angažovanju mrežnog propusnog opsega i skladišnog prostora u oblaku.

 

 

NetBackup bez premca donosi širinu, dubinu i skaliranje podržavajući više od 800 izvora podataka i preko 1.400 skladišnih odredišta, uključujući 60 provajdera skladištenja u oblaku”, rekao je Deepak Mohan, izvršni potpredsednik za organizaciju proizvoda u kompaniji Veritas. “Zato što može da se rasporedi u bilo kom obliku (formi), NetBackup je jedno od najraznovrsnijih i najproširivijih rešenja za upravljanje podacima koji se danas nude na tržištu. Za nas koji smo priznati za lidera 15 put zaredom u ovom kritičnom magičnom kvadrantu, to je svedočanstvo naše posvećenosti kontinuiranim inovacijama sa rešenjima koja ispunjavaju promenljive potrebe naših klijenata, s obzirom na to da su opasnosti od rensomvera u porastu i to da IT okruženja postaju sve raznovrsnija.”

 

Današnja objava je nastavak priznanja analitičara i klijenata kompanije Veritas. Preduzeće je nedavno prepoznato i od strane kupaca u istraživanju za 2020. godinu koje je sprovela kompanija Gartner (Peer Insights Customer’s Choice) za rešenja za izradu rezervnih kopija i oporavak podataka u centrima podataka, za NetBackup softver.

 

Kompletna besplatna kopija izveštaja “Magični kvadrant za rešenja za rezervne kopije i spasavanje podataka u centrima podataka” je dostupna ovde.