KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

Znanje i veštine za bolju budućnost

Napisao misha, 2019-08-27 21:40:30 u Novosti

Danas je u Beogradu počela četvorodnevna, besplatna, letnja škola „Znanje budućnosti“, namenjena deci i mladima bez roditeljskog staranja, o kojima brine Fondacija SOS Dečija sela Srbija. Intezivni treninzi u organizaciji Fondacije Petlja, GoPro-a i pod pokroviteljstvom Microsofta, namenjeni su mladima iz Dečijeg sela u Kraljevu i onima okupljenim oko Centra „Jaki mladi“, sa ciljem da im ponude znanja i veštine koja će im pomoći u savremenom okruženju.

 

U periodu od 27. do 30. avgusta oko trideset mladih polaznika imaće priliku da pored poznatih i široko korišćenih softverskih alata, razume i nauči i osnove programiranja i koncepta veštačke inteligencije. Projekat „Znanje budućnosti – Veštačka inteligencija i Microsoft alati“ osmišljen je tako da mladima pruži osnovna IT znanja, koja će im biti potrebna i korisna u svakodnevnom životu, ali i uz pomoć kojih će lakše započeti svoj profesionalni razvoj ili pronaći posao. Ova ideja nastala je kao deo šire strategije SOS Dečijih sela, u domenu socio-ekonomskog osnaživanja mladih bez roditeljskog staranja.

 

 

 

 

Novica Simanić, korisnik usluga Centra “Jaki mladi” i učesnik Letnje škole „Znanje Budućnosti“ iako u profesiji koja nije direktno vezana za informaciono-komunikacione alate, smatra da mu je svako znanje i veština, posebno ona iz IT oblasti – od ključnog značaja za neprestano usavršavanje i napredak u svakodnevnom životu, posebno kao nekome ko želi da bude potpuno samostalan preduzetnik.

 

„Razvoj obrazovanja i pružanje mogućnosti svakoj mladoj osobi da ostvari svoje profesionalne snove, jedan je od osnovnih ciljeva Microsoft programa i projekata iz oblasti edukacije i filantropije koje sprovodimo u Srbiji. U tom pogledu posebno mi je zadovoljstvo što smo u saradnji sa našim partnerima Fondacijom Petlja i kompanijom GoPro, osmislili i organizovali IT obuku za decu i mlade o kojima brinu SOS Dečija sela u Srbiji, jer verujemo da će ih radionice poput ovih osnažiti kako u socijalnom, tako i u ekonomskom okruženju“, izjavio je Željko Vujinović, direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

 

Petar Miljković, direktor kompanije GoPro, čiji će zaposleni biti predavači tokom prva dva dana radionica, ističe da je kompanija od samog osnivanja negovala i ulagala u razvoj različitih društveno odgovornih vrednosti, posebno onih koje se odnose na podršku deci i mladim ljudima. Zbog toga je veoma ponosan na projekat „Znanje budućnosti“, i nada se da će slične inicijative nastaviti da se redovno organizuju.

 

Tokom četiri dana radionica i predavanja učesnicima će najzanimljiviji svakako biti deo koji se odnosi na veštačku inteligenciju i programiranje, a za koje će biti zadužena Fondacija Petlja. „Verujemo da je elementarno poznavanje programiranja potrebno svima kao osnov jedne kvalitetnije digitalne pismenosti. Zbog toga smo zadovoljni što u okviru ove Letnje škole, predavači fondacije Petlja imaju priliku da mlade zainteresuju za određene naprednije digitalne veštine koje bi oni mogli dalje da nadograđuju, i što će im svakako koristiti u budućem razvoju karijere“, izjavio je  Nebojša Vasiljević, direktor Fondacije Petlja.Polaznici letnje škole „Znanje budućnosti“ će nakon održanih radionica dobiti i sertifikate, kao potvrdu uspešno okončane IT obuke.