KATEGORIJE

PRIKAZI

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

AKTUELNO

 

Vesti

Withings Body pametna vaga

Napisao M. Topalović, 2016-11-15 21:02:52 u Opšte vesti

Savremeni način života, što između ostalog podrazumeva mnogo sedenja, nezdravu ishranu i neredovno spavanje, nameće potrebu da povedemo više računa o sebi, pre svega o nekim dobrim i lošim navikama, odnosno  svim onim stvarima koje utiču na naše zdravlje. Na svu sreću u tome nam može pomoći i savremena tehnologija koja donosi sve veći broj lako dostupnih pametnih gedžeta, jednostavnih za korišćenje i brzu upotrebu.

 

 

Naravno, ovi takozvani smart proizvodi nisu u stanju da umesto nas vežbaju, konzumiraju brokoli, zelenu salatu i druge zdrave namernice, ali nam mogu pomoći u organizaciji naših obaveza, kontroli rezultata koje ostvarujemo, te nas motivisati za ostvarivanje ciljeva koje smo sebi postavili. Takav je slučaj i sa proizvodom pod nazivom Withings Body, koji u osnovi zapravo predstavlja jednu naprednu digitalnu vagu za merenje težine, ali i mnogo više od toga…

 

 

Kad vaga dobije pamet!

 

U široj populaciji na našim prostorima Withings je možda manje poznao ime, ali treba znati da se radi o brendu koji sada funkcioniše kao deo kompanije Nokia Technologies, a specijalizovan je za dizajniranje inovativnih proizvoda koji su pre svega vezani za praćenje različitih zdravstvenih parametara, na različite načine i u različitim situacijama. Uređaj pod nazivom Withings Body sa kojim se upoznajemo ovog puta, predstavlja tipičan primer vizije ovog proizvođača – spojiti moderan dizajn, multifunkcionalnost, jednostavno korišćenje i povezivost sa drugim uređajima – sve to objedinjeno u jednom proizvodu.

 

 

Kao što smo već rekli, Withings Body u osnovi predstavlja digitalnu vagu za merenje težine, koja na prvi pogled liči na bilo koju drugu vagu kakvu danas možemo pronaći u našim domovima. Ipak, uočljivo je da je samom dizajnu i izradi ovog proizvoda posvećena nešto veća pažnja, što nagoveštava da se ipak radi o nešto ozbiljnijem modelu, koji je kao što ćemo videti sve samo ne običan.

 

Već na startu možemo reći da je i prilikom samog merenja telesne težine ovaj proizvod nešto drugačiji u odnosu na slične uređaje, a to se prevashodno odnosi na izuzetnu preciznost kojom se proizvođač ponosi i posebno je ističe, a za šta  je zadužena takozvana Position Control napredna tehnologija. U pitanju nije neki specijalni senzor koji je u stanju da bolje od drugih izmeri masu, već se tajna krije u tome da vaga poseduje sistem koji vas navodi da stanete na tačno ono mesto na kome se mogu dobiti najprecizniji i najdetaljniji podaci za svaku osobu koja se meri.

 

Inače, težina je možda prvi podatak za kojim ćemo posegnuti kada želimo da izvršimo uvid u našu trenutnu formu, ali kada stanemo na Withings Body na dohvat ruke će nam se naći i neke druge, ništa manje značajne informacije, sa kojima možemo sveobuhvatnije da napravimo analizu o našem trenutnom zdravstvenom stanju. Tako na digitalnom displeju možemo dobiti prikaz precizne procene masnih naslaga u organizmu (izraženo u procentima), procenu mišićne i koštane mase (takođe u procentima), ali i procenu prisustva vode u organizmu, odnosno u kom postotku je naše telo hidrirano.

 

 

Sa ovim parametrima može se steći jasnija slika o trenutnom stanju našeg tela, a to se dobija na krajnje jednostavan i brz način. Ipak, osim ovog instant uvida u trenutnu situaciju, Withings Body pametne vaga će vam omogućiti i detaljnije podatke kroz brojne kompatibilne aplikacije koje koristite na svojim pametnim telefonima i drugim mobilnim uređajima. Zapravo, ključ leži u aplikaciji Health Mate koja se može koristiti na Android i iOS platformama, odnosno možete je ukrstiti sa više od 100 postojećih aplikacija za fitnes i zdravlje većine poznatih proizvođača.

 

Pored toga što informacije sa Withings Body pametne vage možete kombinovati sa drugim fitnes uređajima, Health Mate predstavlja sjajan alat za planiranje i praćenje različitih ciljeva koje možete sebi da postavite. Tako recimo pomoću funkcije “unos kalorija” možete da definišete težinu koju želite da dostignete u određenom vremenskom periodu, a ovaj softver će proračunati količinu kalorija koju smete da unosite na dnevnom odnosno nedeljnom nivou.

 

Kako bi još lakše ostvarili ovaj cilj, u aplikaciju možete da unesete i vaše obroke kako bi se preciznije pratilo koliko ste kalorija uneli i koliko vam je još ostalo, odnosno da li se nalazite na liniji planiranog trenda. Pored toga ukoliko koristite neki fitness tracker, softver će uzeti u obzir i vaše aktivnosti, odnosno potrošnju kalorija kao posledicu, kretanja, treninga i sl.

 

 

Kako se budete bliži svom cilju, displej na samoj vagi će prikazivati vaš napredak, dok ćete kroz  Health Mate aplikaciju koja će vam nuditi različite savete osmišljene baš za vas, a ukoliko se pridržavate plana dobijaćete i neke nagrade kako bi se još više motivisali u cilju istrajavanja ka ostvarivanju cilja. Sve to će pratiti i razni grafikoni, animacije, te periodični izveštaji koji će detaljno opisivati ceo proces, od početka do kraja…

 

Koliko se mislilo o svakom detalju, pokazuje i činjenica da prilikom jutarnjeg merenja, na ekranu Withings Body pametne vage možete imati uvid u dnevnu lokalnu vremensku prognozu kako bi mogli optimalno da isplanrate svoje aktivnosti za taj dan. Uslobv je da se vaga putem bežične konekcije može povezati na vašu WiFi mrežu, što ne bi trebalo da predstavlja problem za sve one koji već koriste internet u svom domu ili radnom okruženju.

 

Preko WiFi ili Bluetooth bežične veze Withings Body će se samostalno sinhronizovati sa Health Mate aplikacijom na mobilnom uređaju koga koristite, tako da će svako merenje biti automatski zabeleženo i iskorišćeno za dalje analize. Takođe, važno je napomenuti da Whitings Body može da prepoznati do osam korisnika, od kojih svaki od njih može da ima svoje podatke nezavisno sinhronizovane sa svojim Health Mate profilom.

 

 

 

Zaključak

 

Možemo reći da je Whitings zaista veoma inovativno unapredio jedan prilično običan uređaj koji svakodnevno koristimo u našim domovima. Zgodan za celu porodicu jer ga mogu paralalno koristiti svi ukućani, Whitings Body će nas lako motivisati da povedemo računa o svojim navikama, svakodnevnim aktivnostima i planiranim rezultatima koje želimo da ostvarimo u cilju poboljšanja zdravlja i to ne samo regulisanjem i održavanjem telesne mase već i praćenjem drugih fizioloških parametara. Pored toga u ponudi ovog proizvođača nalazi se i model Body Cardio – pametna vaga koja donosi još par interesantnih funkcija poput praćenja rada vašeg srca (puls), te je sve ukupna slika koju dobijate prilikom merenja zaista sveobuhvatna i veoma precizna!

 

 

Proizvođač Withings
Model Withings Body
Tip uređaja pametna vaga
Displej 6.1 cm x 4.1 cm, 128 x 64 piksela, pozadinsko osvetljenje
Povezivanje Bluetooth, Wi-Fi
Senzori 4 senzora za merenje težine
Merenje Position Control tehnologija
Dodatno

Merenje težine, procenta masti, procenta mišićne i koštane mase,
te hidriranosti organizma

Broj korisnika Do 8 korisnika sa odvojenim čuvanjem personalnih profila
Softver i kompatibilnost Health Mate besplatna aplikacija, kompatibilnost sa iOS (od iOS 8 i novije)
i Android (od 4.3 i novije) platformama
Napajanje 4 x AAA baterije
Autonomija do osam meseci sa jednim kompletom baterija
Dimenzije 325 x 325 x 23 mm
Težina 2.1 kg
Cena 18.000,00 Din