KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

Fitbit Charge HR – svaki otkucaj se broji!

Napisao Nebojša R., 2016-05-31 20:56:53 u Opis - dugi

Fitnes trekeri su definitivno osvojili svet i postali omiljeni gedžeti poštovalaca zdravog načina života i pozitivnih navika. Za one koji ipak nisu u toku sa ovom vrstom proizvoda, jednostavno možemo reći da fitnes trekeri predstavljaju neku vrstu uređaja koji prate sve dnevne i noćne aktivnosti korisnika, ali im i omogućavaju da se na potpuno prirodan način oslobode viška kilograma i zakorače ka zdravijem načinu života.

 

 

Većina popularnih fitnes trekera prati potrošnju kalorija, pređene (istrčane) kilometre, napravljene korake i broj savladanih stepenika, kao i ukupno fizičko opterećenje koje se koristi prilikom vežbanja, ali ima i naprednih rešenja koja pored nabrojanih mogućnosti mere i otkucaje srca i prate noćne aktivnosti. Najnapredniji fitnes gedžeti dolaze i sa moćnim fitnes asistemtima (trenerima), kao i sa setom sjajnih pratećih funkcija koje korisniku mogu olakšati svakodnevno vežbanje i pružiti detaljne informacije o pravilnoj ishrani. Jedan od zanimljivijih podataka je i taj da se u razvijenim evropskim zemljama fitnes gedžeti koriste i u medicinske svrhe - za praćenje stanja pacijenata, kao i za njihovo kretanje i koordinaciju.

 

Kompanija Fitbit jedan je od najvećih i najuticajnijih proizvođača ovakvih uređaja na svetu i u svom portfoliju ima bezmalo deset različitih fitnes trekera koji svaki na svoj način potencijalnim korisnicima mogu pomoći da se odreknu loših i okrenu ka zdravim životnim navikama. Narukvica čije je ime Charge HR definitivno je nešto posebno u Fitbit-ovoj ponudi i to ne samo kada je reč o performansama, već i kada govorimo o izgledu, načinu izrade i pratećim mogućnostima.

 

U pitanju je rešenje koje  daleko ispred sličnih rešenja na tržištu, a što je važno napomenuti ova fitnes narukvica je i maksimalno otporna na sve spoljne uticaje, tako da se može nositi i kada napolju pada kiša i sneg ili kada duva vetar i temperatura je veoma visoka...

 

 

 

Fizički izgled i hardver

 

Već na prvi pogled jasno je da Charge HR predstavlja rezultat vrhunskog dizajna koji podrazumeva moderno sveden izgled, ali i upotrebu vrhunskih materijala pre svega posebno obrađene gume koja je istovremeno dovoljno izdržljiva, ali i mekana kako bi mogla odlično da naleže na kožu i ne pravi iritacije. Spomenimo i kopču od nerđajućeg hiruškog čelika – materijal koga sasvim sigurno nećete moći tako lako da oštetite!

 

Važan segment Charge HR trekera čini i set senzora, mali displej, kao i odlično rešen steznik. Nama se posebno dopada što svi ovi delovi deluju veoma diskretno, pa je tako OLED potpuno uklopljen u narukvicu koja je inače veoma elegantna i lepo se uklapa kako uz sportski, tako i uz klasičan stil korisnika. Takođe, u skladu sa sopstvenim afinitetima možete birati između nekoliko različitih boja (Black, Blue, Plum, Tangarine i Pink), a na raspolaganju su i posebni dodaci za samu narukvicu, što daje poseban vizuelan pečat ovom uređaju.

 

 

Hardverski gledano Charge HR je narukvica u koju je spakovan veoma dobar skup senzora i to kako za praćenje dnevnih, tako i za praćenje noćnih aktivnosti. Posebno možemo izdvojiti mogućnost praćenja potrošnje kalorija, otkucaja srca, napravljenih koraka i pređenih stepenika, pretrčanih kilometara i savladane distance.

 

Svakako će mnogima biti zanimljivo i to što tokom noći, dok odmaramo, možemo da ispratimo neke vitalne parametre našeg organizma, pa tako recimo možete da analizirate dubinu sna, ali i da registrujete svaki trzaj vašeg tela dok ste spavali. Charge HR će zapravo automatski da prati koliko dugo i koliko kvalitetno spavate - dobijene statistike mogu jasno da vam prikažu trendove spavanja kako bi imali uvid da li se ovaj značajan deo našeg života odvija na pravilan način. Takođe, jutarnje buđenje ne mora da predstavlja stres ukoliko podesite diskretan vibracijski alarm koji će vas „nežno“ iz sna uvesti u aktivnosti koje vas očekuju tokom dana...

 

Sa druge strane Charge HR se lako može pretvoriti u personalnog trenera, ali i u neku vrstu ličnog vodiča na putu ka zdravijem razmišljanju i uvođenju zdravih navika u svakodnevni život. Pri svemu tome, Charge HR se lako sinhronizuje sa najrazličitijim iOS, Android i Windows Mobile uređajima pružajući svom nosiocu sve bitne informacije o prispelim pozivima, mejlovima i SMS-ovima.

 

Takođe, uz ovaj uređaj na ruci ćete imati i pravi digitalni sat, a implementiran je i alarm, kao i brojni drugi dodaci poput štoperice, alarma preopterećenja i virtuelnog fitnes trenera koji budno prati sve što korisnik radi tokom 24h. Tu je i pametni SmartTrack čiji je glavni zadatak da automatski prepozna šta korisnik radi i koje vežbe svakodnevno izvodi, kao i da pokuša da nađe optimalne vežbe za korisnika narukvice. Na osnovu ovoga nije teško zaključiti da je Charge HR jedan veoma “pametan” fitnes treker ogromnog potencijala, koji nije slučajno proglašen top uređajem u svojoj klasi.

 

Što se tiče autonomije, za nju je zadužena baterija implementirana u samu narukvicu, a jedno punjenje može da obezbedi  i do 5 dana korišćenja, nakon čega će vam trebati tek nešto više od sat vremena da je ponovo napunite do punog kapaciteta. Baterija je kao uostalom i ostatak uređaja, zaštićena od svih spoljnih uticaja i prema nekim testovima ima zaista dug životni vek (pojedini testovi procenjuju životni vek i preko 5 godina). Ovo je od fundamentalnog značaja za sportiste i rekreativce, koji mogu da budu opušteni gotovo celu jednu radnu nedelju ne misleći o tome da li će ih baterija izdati ili ne…

 

 

 

Aplikacija za detaljan uvid u sve paremetre i informacije

 

Na kraju dolazimo i do možda najvažnijeg dela, a to je Fitbit aplikacija koja ovom proizvodu donosi pravu nadgradnju, što je uostalom rezultat posvećenog rada tima od preko 100 stručnjaka. U pitanju je grafički odlično osmišljeno rešenje koje vizuelno prilično atraktivno, ali donosi veoma pregledan prikaz svih aktivnosti, kako dnevnih tako i noćnih. Korisnik na ovaj način može da prati svoje aktivnosti segmentirane po satima, na dnevnom nivou, kao i po detaljnom nedeljnom, mesečnom, kvartalnom, polugodišnjem i godišnjem preseku.

 

Aplikacija je krcata brojnim naprednim mogućnostima  - od toga kako pravilno vežbati, pa do podataka o pravilnom načinu ishrane i savetima na temu odmaranja organizma i takozvanom zdravom opterećenju mišića, kičme i celog tela. Odlična stvar je to što korisnik dobijene rezultate može da uporedi sa optimalnim ili sa rezultatima svog partnera, odnosno prijatelja sa kojim vežba, a koji može da se nalazi i na drugom kraju planete. Opcija deljanja informacija na popularnim društvenim mrežama se podrazumeva, kao i brojne informacije o zdravim navikama. Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna je za sve tri popularne mobilne platforme, kao i za većinu aktuelnih desktop okruženja.

 

 

 

Zaključak

 

Charge HR je bez sumnje ozbiljna fitnes narukvica velikog potencijala i sjajnih mogućnosti koja će svom nosiocu pružiti mnogo korisnih informacija i sa lakoćom ga uvesti na stranu zdravijeg načina života. Čini se da je u poređenju sa sličnim rešenjima na tržištu minimum bar za jedan korak ispred, pri čemu posebno treba pohvaliti mogućnost merenja otkucaja srca i ima lepo rešen notifikacioni sistem. U prednosti možemo ubrojati i dobru autonomiju, kao i gotovo perfektnu izradu, odličnu izdržljivost, ali i veoma dopadljiv izgled.

 

Tu je i odlično odrađena aplikacija koja će doprineti da vam svi parametri budu na raspolaganju brzo, lako i pregledno, pa korisnik može u svakom trenutku da dođe ne samo do podataka o svojim fizičkim aktivnostima već i o korisnim informacijama kako i koliko vežbati. Filozofija koja stoji iza ovog proizvoda je na kraju krajeva veoma jasna  - Charge HR narukvica će vas lako motivisati da dođete do cilja ukoliko želite da se posvetite zdravom i aktivnom načinu života, te da vam na kraju zdrave navike postanu životni stil. Da stvar bude još lepša i cena Charge HR narukvice nije visoka, ista je kao i na celom starom kontinentu.

 

 

Proizvođač Fitbit
Model Charge HR
Tip uređaja fitness-tracker
Senzori Monitor za praćenje otkucaja srca, Akcelerometar (3 ose), Altimetar, Vibracije
Funkcije Activity, Auto-Sleep (Alarms), Wireless Sync, Caller ID
Konekcija Bluetooth 4.0
Displej OLED
Baterija Lithium-polymer
Autonomija baterije do 5 dana
Vreme punjenja 1 do 2 sata
Podržane platforme iOS, Android, Windows Mobile Phone, desktop (OS X, Windows)
Dimenzije Small, Large, X-Large
Dodatno Otpornost na vodu
Cena 19.990,00 dinara
Kontakt www.iStyle.rs