PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

D-Link: Energetski efikasna mrežna tehnologija za poslovno okruženje

Napisao prota, 2009-09-25 05:51:34 u Novosti

Kompanija D-Link, jedna od vodećih u svetu na području razvoja i dizajna end-to-end rešenja mrežne i komunikacione opreme za poslovna okruženja, predstavila je tržištu svoj novi xStack switch iz serije DGS-3200, čijom se proizvodnjom nastavlja proširivanje portfolia Green energetski štedljivih mrežnih uređaja. Predstavljenu seriju switch-eva DGS-3200 čine Layer 2 upravljivi gigabitni switch-evi koji dolaze u verziji 8-portnih i 24-portnih modela, te su najnoviji dodatak D-Link-ovoj xStack liniji proizvoda.

 

D-Link uverljivo preuzima vodeću poziciju u razvoju inovativnih i energetski efikasnih rešenja mrežne tehnologije, gdje se pritom ne žrtvuje njihova operativna efikasnost i funkcionalnost. Tako je i u navedenu seriju switch-eva implementirana D-Link Green tehnologija koja omogućuje bitnu uštedu energije zahvaljujući načinu rada uz pomoć kojeg uređaj automatski prepoznaje kada je priključak (port) aktivan ili neaktivan, te prema toj informaciji prilagođava napajanje i tako dodatno ostvaruje prednost uštede pri trošenju energije. Takođe, zahvaljujući istoj tehnologiji, omogućeno je i automatsko detektovanje dužine kabla između priključka (porta) i uređaja, pa se uređajima isporučuje adekvatna količina energije prema potrebi. Kombinovani učinak ovih tehnologija rezultira smanjenjem potrošnje električne energije i smanjenom rasipanju toplotne energije.

 

"Uvođenjem predstavljenih xStack Green Ethernet switch-eva, D-Link nastavlja i u praksi da demonstrira svoja nastojanja da pruži poslovnim okruženjima pristupačna i kvalitetna rešenja mrežne opreme, koja im mogu pomoći u smanjenju IT troškova kao i kod brige za okolinu", izjavio je prilikom predstavljanja uređaja Kevin Wen, predsednik D-Linka za Evropu, istaknuvši da najnoviji switch-evi predstavljaju ekološki i energetski održivu opciju za sve organizacije koje nastoje da reaguju proaktivno na povećanje potrošnje energije, te se priključuju lokalno, u okviru svog područja delovanja, inicijativi smanjivanja nivoa emisija štetnih ugljenikovih jedinjenja u atmosferu.

 

Model DGS-3200-10 sastoji se od 8 gigabitnih portova, uz 2 SFP porta i dolazi u kompaktnom 11-inčnom rack mount kućištu, uz inovativni dizajn bez ventilatora, a zrači manje toplote i manje je bučan nego ostali usporedivi modeli switch uređaja. Ovo ga čini idealnim rešenjem za kancelarijska okruženja u kojima je bitan faktor što manje buke.

Model DGS-3200-24 se pak sastoji od 20 gigabitnih portova uz 4 SFP porta i takođe nudi mogućnost smart ventilatora, uključujući dva ventilatora koji su unapred podešeni na niske brzine.

 

D-Linkova serija switch-eva DGS-3200, proširuje mogućnosti spajanjem krajnje tačke i gatewaya osiguravajući tako End-to-End sigurnosno rešenje. Tako integrisano sigurnosno rešenje objedinjuje switch, firewall i Wireless LAN, sa UTM-om (Unified Threat Management) za sveobuhvatno upravljanje sigurnošću mreže: od ruba prema jezgru.

 

D-Linkovo sigurnosno rešenje takođe omogućuje nadzor pristupa, te zaštitu u pravom vremenu zahvaljujući objedinjenoj podršci Microsoftovog NAPa (Network Access Protection) i D-Link ZoneDefense tehnologije. ZoneDefense tehnologija omogućuje preduzećima da integrišu svoje switch-eve D-Linkovim NetDefend firewall-om, kako bi ostvarili potpunu pokrivenost i osigurali proaktivnu sigurnosnu arhitekturu.

Serija switch-eva DGS-3200 podržava i IPv4 i IPv6 protokole čime se izašlo ususret zadovoljenju potražnje tržišta za sve većim adresnim prostorom. Zahvaljujući podršci IPv6 pojednostavljena je mrežna konfiguracija mreže, te se omogućuje bitno smanjenje troškova implementacije.