PRIKAZI

Philips Brilliance 499P9H

Philips Brilliance 499P9H

Osim što pruža jedinstveno iskustvo korišćenja dva monitora široke dijagonale u jednom uređaju, višestruko nagrađivani Philipsov model donosi i funkcije za povećavanje produktivnosti, kao što su USB-C i iskačuća veb kamera sa podrškom za Windows Hello…

Oukitel WP5

Oukitel WP5

Kada je potrebno da telefon koristite u zahtevnim vremenskim usloviima gde vas vrebaju sneg, kiša, blato ili pak visoke temperature, sunce i prašina, jedino sigurno rešenje može biti neki robusni model iz teške kategorije poput novog pulena kompanije Oukitel...

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

AKTUELNO

 

Vesti

ComTrade isporučio računare za osnovce u Rakovici i Vračaru

Napisao prota, 2009-09-25 02:35:59 u Dogadjaji

U ime kompanije ComTrade, predsednik grupacije Veselin Jevrosimović uručio je predsednicima opština Vračar i Rakovica, Branimiru Kuzmanoviću i Bojanu Miliću dve hiljade stotinu pedeset „ClassMate“ Comtrade MiniBook računara za decu, specijalno dizajniranih za potrebe edukacije.

 

“ComTrade veruje da je ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje kapital za našu budućnost, i kao regionalni lider u domenu informatičke tehnologije razume neophodnost opremanja naših škola računarima i prikladnim softverom, kao osnovnim oruđem savremenog obrazovnog sistema“, istakao je predsednik kompanije ComTrade Veselin Jevrosimović.

 

Zajednički cilj opština Rakovica i Vračar jeste stvaranje najboljih uslova za učenje od samog početka školovanja i postizanje kvaliteta znanja i neophodnih veština, koje će đacima po završetku školovanja omogućiti najbolju profesionalnu perspektivu u životu.

 

Svi računari su specijalno dizajnirani za obrazovne potrebe, prema zahtevu naručioca ugrađen je edukativni i drugi pripadajući softver, a programi su na srpskom jeziku. Pomoću umreženih računara đaci će na časovima uz nadzor i uputstva učitelja obrađivati gradivo, rešavati testove, imati pristup internetu i to samo za obrazovne sadržaje. Ovi računari su bazirani na savremenoj Intel Atom platformi koja je energetski najefikasnija i time štiti okolinu, a pruža odgovarajuće performanse. “ClassMate“ ComTrade MiniBook računari su malih dimenzija, prilagođeni su đacima zbog veličine tastera i ekrana, a kućište računara je otpornije na udarce i ostala fizička oštećenja. ComTrade će ubuduće ovaj tip računara isporučivati sa Microsoft platformom i paketom programa namenjenih za edukaciju.

 

Računari su nabavljeni putem javnog tendera na kome je kompanija ComTrade dala najpovoljnije uslove, a potom realizovala isporuku u dogovorenim rokovima.

 

Foto: www.pcpress.info