KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

HP predstavio nove DeskJet modele

Napisao prota, 2009-09-21 11:24:04 u Dogadjaji

U ugodnom ambijentu beogradskog restorana Caruso na Terazijama, kompanija HP organizovala je neobično druženje sa predstavnicima IT medija. Naime, organizovano je fotografisanje jedinstvene panorame centra Beograda koja se pruža sa 8. sprata zgrade gde je smešten restoran, a sa idejom da se snimci štampaju na novim DeskJet modelima i tako  isproba kvalitet otiska ovih novih uređaja.

 

Bojan Grubač, u HP-u zadužen za segment inkdžet štampača, održao je kratku prezentaciju kojom je najpre prisutne podsetio na razvoj i istoriju tehnologije inkjet štampe, koja traje već 20 godina. Glavni fokus prezentacije, naravno predstavljao je upoznavanje prisutnih sa novim portfoliom modela koje je HP napravio za širok spektar korisnika. Prvu grupu proizvoda čine modeli koji nose oznake D1660, D2660 i D5660, a predstavljaju tradicionalna DeskJet rešenja za manje zahtevne korisnike i one kojima nije potreban integrisan skener.

 

Nove serije kancelarijskih modela čine Officejet 8000 modeli bez integrisanog skenera, i dve linije (6500 i 8500) All-in-One rešenja. Novi kancelarijski modeli pružaju do 50% jeftiniju štampu u odnosu na laserske modele, a prilagođeni su primeni u malim i srednjim preduzećima.

 

Modeli Deskjet F2480 i F4580 takođe iz All-in-One serije uređaja, namenjeni su onima koji imaju malo veće zahteve i širi set mogućnosti - od kvalitetne štampe u poslovnom okruženju, preko kvalitetnog foto otiska, do veoma upotrebljivog skeniranja. Korisnicima koji u fokusu imaju pre svega štampu fotografija namenjeno je čak pet novih modela: Photosmart C4683, HP Photosmart C4783, Photosmart Wireless, Photosmart Plus i Photosmart Premium.

 

Novost kod svih predstavljenih modela odnosi se i na dizajn - svi štampači su crne boje umesto dosadašnje kombinacije bele i sive, a dolaze i u novim crnim kutijama usklađenim sa pakovanjem drugih novih HP proizvoda, što olakšava prepoznavanje HP rešenja u prodavnicama. Pored toga, uprošćen je sistem kertridža koje novi inkdžet modeli koriste tako da će korisnici lako pronaći one koji odgovaraju štampaču koji koriste. Treba istaći i da u svakoj seriji postoje i modeli sa mogućnostima bežičnog povezivanja (svi takvi modeli koriste WiFi a neki imaju i Bluetooth podršku) što omogućava fleksibilnu upotrebu štampača.

 

Svi modeli se u najskorije vreme očekuju na domaćem tržištu, a svi zainteresovani ih mogu isprobati i saznati detalje o njima u HP Demo centru u Brankovoj ulici u Beogradu.