KATEGORIJE

PRIKAZI

BenQ BL2480T

BenQ BL2480T

Kada se u biznis klasi nađe monitor koji donosi spoj slim dizajna, fleksibilnog podešavanja položaja, visoke rezolucije, te inteligentnih opcija prilagođavanja reprodukcije slike, jasno je da na stolu dobijate znatno više od uobičajenog  kancelarijskog modela…

BenQ W2000

BenQ W2000

Vrhunski multimedijalni projektor baziran na naprednim tehnologijama i Rec. 709 standardum, korisnicima donosi jednu potpuno novu dimenziju pokretnih slika u HD formatu...

Huawei P30 serija

Huawei P30 serija

Svi dostupni modeli iz P30 serije pored snažnog hardvera i superiornog dizajna u stanju su da kreiraju istinski vrhunske fotografije, kao i savršen video materijal u svim podržanim rezolucijama snimanja...

AKTUELNO

 

Vesti

NVIDIA prikazuje Quadro Digital Video Pipeline za međunarodna broadcast i filmska studija na IBC 2009

Napisao misha, 2009-09-17 15:10:12 u Novosti

IBC 2009, Amsterdam—Septembar 14, 2009—NVIDIA korporacija je predstavila međunarodnu premijeru  NVIDIA® Quadro® Digital Video Pipeline, prve industrijski, potpuno integrisane GPU bazirane platforme za real-time pribavljanje, procesiranje i isporučivanje videa visoke rezolucije.

 

Quadro Digital Video Pipeline, je baziran na NVIDIA® CUDA® paralelnoj kompjuterskoj arhitekturi, i predstavlja kompletno rešenje namenjeno za prikazivanje kod novih medija i filmskih produkcija. Ovaj inovativni sistem omogućava najbrže procesiranje grafike namenjeno za video produckiju u fleksibilnim, pouzdanim i povoljnijim radnim stanicama ili platformama baziranim na serverskoj arhitekturi.

Idealno rešenje za Real-Time efekte I virtualne setove

 

Quadro Digital Video Pipeline omogućava profesionalcima da koriste visok kvalitet, efekte bogate grafikom i virtualne setove za emitovanje uživo. Korišćenjem direktne putanje za procesiranje slika u i iz NVIDIA Quadro grafičkog procesora (GPU), emiteri imaju mogućnost da iskoriste ove sisteme u kreiranju vrhunskih virtuelnih efekata čineći da programiranje mnogo aktivnijim.

 

“Napredne mogućnosti  Quadro Digital Video Pipeline po prvi put čine da jedna radna stanica može da procesira žive snimke iz četiri simultane HD kamere, što dramatično smanjuje troškove virtuelnih studija.” rekao je Steve Hart, direktor razvoja u RT Software, kompaniji iz Londona koja dostavlja visoko kvalitetna  3D rešenja u realnom vremenu, koja koriste međunarodni emiteri. “Sa ovim rešenjem mi vidimo enormne prednosti koje koristi GPU za chroma-keying I dodavanje korekcije boja. Real-time performanse omogućavaju on-screen talentima da rade sa okruženjima virtuelnog seta mnogo prirodnije, bez mučenja i zbunjivanja zbog drugačijih sistema.”

 

“Sirova snaga grafike iz Quadro Digital Video Pipeline takođe omogućava emiterima da kreiraju još inovativnija virtuelna okruženja koje imaju do pet puta više detalja”rekao je Hart. “Kombinacija RT Software-a I novog  Quadro rešenja će bez sumnje uneti pravu inovaciju i kreativnost u emitovanje u realnom vremenu.”

 

Video procesiranje u realnom vremenu

 

Korišćenjem CUDA paralelne kompjuterske arhitekture NVIDIA GPU-ova, Quadro Digital Video Pipeline je takođe napravljen da snimi HD kvalitet videa i omogući transkodiranje u realnom vremenu u internet streaming servisima.

 

Elemental Technologies, vodeći proizvođač masivnih paralelnih rešenja za video procesiranje, koristi Quadro Digital Video Pipeline kao oslonac za njegov budući Elemental Server. Ovaj video sistem daje brže, kvalitetnije, efikasnije video transkodiranje iz mreže ili SDI ulaza korišćenjem GPUova. Sa Elemental Serverom, provajderi sadržaja mogu ubrzano da prikažu niz različitih rezolucija I bitrejtove koji su potrebni da bi se podržali tradicionalni računari, mobilni uređaji i set-top boksovi.

“Online sadržaj prolazi kroz radikalnu transformaciju a paralelna kompjuterska snaga CUDA podržava ovu revoluciju,” rekao je Andy Beach, VP marketinga u kopmpaniji Elemental Technologies. “Iskorišćavanjem snage od samo četiri NVIDIA GPUa, Elemental Server izvodi snimanje videa u realnom vremenu i transkodiranje višestrukih 1080p video izvora, posao koji jer ranije radilo 14 quad-core procesora.”

Quadro Digital Video Pipeline je kompletno, integrisano rešenje koje sadrži:

- SDI video snimanje – nekompresovani video koji se snima direktno u Quadro GPU memoriju, sa mogućnosti da se usnimi sa četiri različita HD-SDI izvora simultano

- High-end kreacija vizuelnih efekata –sofisticirani 2D I 3D vizuelni efekti su kreirani I HD video je transkodiran, sve u relanom vremenu korišćenjem NVIDIA CUDA paralelne kompjuterske arhitekture

- SDI video izlaz – efekti su napravljeni u realnom vremenu sa 2K, HD I SD videom, davajući integrisano graphics-to-video rešenje koje može biti prebačeno na sinhronizaciju eksternoj kući ili sinhronizovano na SDI ulaz

 

Kako je NVIDIA sada napravila kompletno produkcijsko rešenje u jednom sistemu, studija će snizizi troškove kako samog sistema tako i troškove integracije.

 

NVIDIA će prikazati softverska rešenja koja pokreće Quadro Digital Video Pipeline na IBC 2009 štand H37 u hali 7, RAI Centra u Amsterdamu, od  11 – 15 septembra, 2009. Demonstracija uključuje:  RT Softver koji prikazuje softver za virtuelne efekte, i prikazivanje Elemental Server i Elemental Accelerator video encoding rešenja od kompanije Elemental Technologies.

 

 

Cene i dostupnost

 

NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline ima očekivane preporučene cene u rangu od $5,000 do $8,000 USD, u zavisnosti od konfiguracije I dostupan je od strane NVIDIA autorizovanih partnera. Za više informacija o NVIDIA Quadro Digital Video Pipeline rešenjima, posetite: www.nvidia.com/quadro/dvp.