KATEGORIJE

Philips Brilliance 499P9H

Napisao 1, 2020-09-22 23:28:44 u Opis - dugi

Upoznajte monitor Philips Brilliance 499P9H – adekvatnu zamena za dva i više monitora…

 

Uobičajena situacija je da se danas u poslovnom, a često i u kućnom okruženju koriste dva monitora. Philips Brilliance 499P9H je u ovom trenutku definitivno najbolja zamena za njih. U pitanju je gigantski ultra-široki, zakrivljeni monitor dijagonale čak 49 inča, sa rezolucijom 5120 x 1440 piksela. To je dakle, ekvivalent dijagonali dva 27-inčna monitora sa QHD rezolucijama (2560 x 1440 piksela), što znači da sigurno neće nedostajati prostora. Uostalom, i odnos stranica na ovom modelu, „double quad HD“ (DQHD), odnosno 32:9, vodi ka istom zaključku.

 

Zakrivljenje ovog monitora je veliko, sa radijusom od 1.8 metara, što obezbeđuje da praktično svaki deo ekrana bude jednako udaljen od očiju korisnika. Time je obezbeđen optimalan način prikaza i vidljivosti slike u bilo kojoj tački monitora. Philips Brilliance 499P9H je monitor koji je prvenstveno namenjen poslovnom okruženju. Naravno, može da se iskoristi i za gaming, ali imajte u vidu da bi se igre pokrenule u nativnoj rezoluciji monitora potrebna je izuzetno jaka grafička karta.

 

 

 

 

 

Pop-up kamera


Monitor je moguće podešavati po visini, rotirati oko horizontalne i vertikalne ose, tako da uvek može da se postavi u idealan položaj u odnosu na korisnika. A dodatno, kao pomalo neobičan, ali istovremeno veoma praktuičan dodatak, na vrhu se nalazi pop-up kamera što je odlično rešenje ne samo dizajnerski posmatrano, nego i po pitanju privatnosti. Kada je kamera potrebna, može da se izvuče iznad monitora, a kada se ne koristi može da se stavi nazad u kućište. Inače, kamera je opremljena senzorima za Windows Hello prepoznavanje lica, pa može da se upotrebi i za logovanje na Windows 10 uređaje.

 

 

Konektori


Što se konektora tiče, možemo reći da ovaj monitor poseduje bukvalno sve što je potrebno. Tu su dva HDMI 2.0 porta, jedan izlazni i tri ulazna USB 3 porta, DisplayPort 1.4 konektor, konektor za mrežu i USB-C port. Ovaj poslednji konektor može da se iskoristi za punjenje laptopa ili telefona, kao i za transfer podataka. Još jedan neobičan dodatak je što je u monitor ugrađen i KVM (Keyboard/Video/Mouse) svič, koji omogućava da se na njega nakače dva računara koji će nezavisno koristiti jedan monitor, tastaturu i miša. U praksi se pokazalo da upravo ova karakteristika može biti od velike koristi za pojedine poslove.

 

Pomenućemo i integrisan 3.5 mm audio konektor za slušalice (ili za eksterne zvučnike). Inače u monitoru se nalaze ugrađeni stereo zvučnici snage 5W, sasvim solidnog kvaliteta.

 

 

 

 

 

Slika


Prema navodima proizvođača ovaj monitor pokriva 94.6 procenata DCI-P3 kolornog gamuta i 91 procenat Adobe RGB-a. Sertifikovan je za DisplayHDR 400 i ima osvetljenje od 450 nit-a. Osveženje slike je 60 Hz, a postoji i podrška za AMD FreeSync. Vreme odziva od 5 ms čini ga i solidnim izborom za gaming, ma da mu to nije osnovna namena.

 

Kontrole, kao što su osvetljenje, kolorni modovi i podešavanja obavljaju se preko on-screen displeja putem pet tastera postavljenih na donjoj strani, u desnom uglu monitora. Kontrola je intuitivna i prolazak kroz funkcije je dovoljno lak i jednostavan.

 

 

 

 

 

Iskustvo rada


Koristeći monitor zaključili smo da je ovo definitivno odličan izbor, neosporno vrhunskih tehničkih karakteristika, ali ipak nije za svakoga. Širina od 49 inča i 5K horizontalna rezolucija predstavljaju idealno rešenje prvenstveno za multitaskere. Po horizontali ima dovoljno prostora da se otvore tri prozora, a radna površina koju donosi je idealna za obradu fotografija i video snimaka, ali i za kompleksne tabelarne proračune (koji su česti u poslovnom okruženju). Zato možemo da kažemo da predstavlja odlično rešenje koje u potpunosti zamenjuje dva, pa čak i tri velika monitora na radnom stolu. Velika dijagonala i rezolucija, mogućnost logovanja putem Windows Hello sistema, ugrađeni KVM svič i mnogi drugi detalji čine ga odličnim izborom za sve zahtevne korisnike, bez obzira da li se radi o kućnom, multimedijalnom ili poslovnom okruženju.

 

 

 

Proizvođać Philips
Model Brilliance 499P9H
Tip VA LCD W-LED monitor
Dijagonala 49-inch  (48.8" / 124 cm vidljivo), 32:9
Rezolucija Dual QHD (5120 x 1440 - 2x 2560 x 1440)
Odziv 5 ms (Gray to Gray)
Prikaz boja 91%  Adobe RGB i 103% NTSC, sRGB 121%
Kontrast 3.000:1 (80.000.000 Smart dinamički kontrast)
Osvetljenje 450 nit
Ugao vidljivosti 178 / 178 - sa radijusom od 1.8 metara
Konekcije HDMI 2.0b x2, DisplayPort 1.4, USB-C 3.1 Gen 2 (DP Alt Mode), audio-in/out, RJ45 Gigabit Ethernet
Dodatno Zvučnici 5W, Windows Hello Pop-Up webcam, MultiClient KVM Switch
Dimenzije 1194 x 568 x 303 mm
Težina 15.3 kg
Cena 136.500,00 Din
Kontakt www.philips.rs

 

 

Preuzeto sa: www.ictvesti.com